Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hülkenberg u Force Indie nahrazuje Sutila, di Resta zůstává

Hülkenberg u Force Indie nahrazuje Sutila, di Resta zůstává

Tým ze Silverstone dnes potvrdil očekávaný přechod.

Tým Force India potvrdil, že Nico Hülkenberg doplní v závodní sestavě pro příští rok Paula di Restu.

V letošním roce zastával Němec úlohu třetího pilota týmu. Ve Formuli 1 závodil ovšem už v roce 2010, kdy pro Williams dokonce získal v Brazílii pole position.

U Force India nahradí svého krajana Adriana Sutila. O jeho odchodu z týmu se spekulovalo již několik týdnů.


"Jsem samozřejmě rád, že zůstávám se Sahara Force India a příští rok budu mít šanci závodit," řekl Hülkenberg. "Nebylo jednoduché sledovat letošní sezónu z pohledu pozorovatele, udělal jsem ale to nejlepší, abych pomohl týmu a ukázal, čeho jsem schopen.

Pro sezónu 2012 jsem nesmírně motivovaný a chtěl bych poděkovat všem, kteří mi věřili a dali mi tuto šanci. Jsem odhodlán se přes zimu pustit do práce na vývoji našeho nového vozu a pomoci týmu navázat na letošní úspěchy. Nemůžu se dočkat úvodního testu v Jerezu."

Di Resta, který skončil ve své premiérové sezóně na celkovém dvanáctém místě, si u týmu zajistil místo i na příští rok.

"Opravdu se těším na svou druhou sezónu ve Formuli 1 a na růst a vývoj s týmem Sahara Force India," řekl. "Vždy jsem tvrdil, že jsem nesmírně rád součástí tohoto týmu: je ambiciózní, hladový po úspěchu a všichni spolu dobře spolupracujeme.

Těším se na rok 2012, panuje zde důvěra v to, že budeme moci pokračovat ve vyvíjení tlaku na špičkové týmy a učinit další krok vpřed. Chtěl bych také poděkovat týmu za všechnu tu jeho tvrdou práci v letošním roce a za veškerou podporu, kterou mi poskytl. V následujících týdnech si trochu oddechnu, abych znovu nabil baterie a doufejme se vrátil pro sezónu 2012 ještě silnější."

Také šéf týmu Vidžaj Mallya nezapomněl vyzdvihnout di Restovy výkony.

"Myslím, že během své první sezóny zaujal Paul v paddocku každého," řekl Mallya. "Jeho rychlost, vyzrálost a umění potvrdily, že jsme udělali dobře, když jsme mu věřili a těšíme se, až s ním budeme příští rok znovu pracovat.

Co se Nica týče, na konci roku 2010 jsme v něm rozpoznali vycházející hvězdu a rozhodli jsme se, že ho v průběhu sezóny prověříme. I přesto, že ve voze strávil pouze omezený čas, nás přesvědčil, že si zaslouží závodní sedačku pro rok 2012."

Mallya také poděkoval odcházejícímu Sutilovi za jeho práci. Němec je součástí týmu od roku 2007, kdy se stáj ještě jmenovala Spyker.

"Naše nová sestava dává tušit, že říkáme 'sbohem' Adrianu Sutilovi, který byl s týmem od té doby, co jsme vstoupili do tohoto sportu," řekl Mallya. "V uplynulých čtyřech sezónách byl nedílnou součástí našeho úspěchu a přejeme mu do budoucna jen to nejlepší."