Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ron Dennis kritizuje Michelin

Ron Dennis kritizuje Michelin

Po nepřesvědčivém výsledku během GP Austrálie.

Šéf McLarenu Ron Dennis obviňuje dodavatele pneumatik Michelin za to, že monoposty stáje z Wokingu během celého víkendu strádaly. Angličan současně vidí příležitosti ke zlepšení i na straně McLarenu.
 
McLaren byl vůbec prvním týmem, který představil svůj nový vůz pro sezónu 2004. Očekávání, se kterými stáj vstupovala do letošní sezóny, se na pozadí GP Austrálie ukazují jako nereálná.
 
Důvodů, které za neúspěchem v GP Austrálie stojí, je několik. Za jeden z nich lze považovat poměrně chladné počasí, které nahrávalo konkurenčním pneumatikám Bridgestone.
 
McLaren a stejně tak jeho fanoušci jsou z průběhu celého víkendu rozčarováni. Kimi Räikkönen byl kvůli technickým problémům nucen svůj monopost odstavit již v desátém kole. David Coulthard dojel na osmém místě s hrozivou ztrátou jednoho kola na vítěze.
 
Ron Dennis celou záležitost komentuje slovy: "Je evidentní, že průběh závodu odráží podstatný rozdíl mezi oběma dodavateli pneumatik. Při tak nízkých teplotách strádal každý, kdo jel na pneumatikách Michelin."
 
Dennis však vidí problémy i uvnitř vlastní stáje. "Ztráceli jsme ještě více než ostatní, protože naše vlastní výkonnost nebyla taková, jak bychom si přáli. Počasí dnes hrálo ve prospěch Ferrari. Přesto před nimi ale smekám klobouk. Odvedli dnes skvělou práci."
 
Vyhlídky před GP Malajsie, která se jede za čtrnáct dní, hodnotí šéf McLarenu slovy: "Víme kde jsou naše slabá místa a pracujeme na nich. Myslím si, že výkonnost všech týmů jezdících na pneumatikách Michelin bude v Malajsii podstatně lepší. Je však evidentní, že Ferrari jezdí svou vlastní třídu."
 
Alespoň na závěr je Ron Dennis optimistický. "Víme co je naším cílem. Vůz je poměrně dobře vyvážen. To by rozhodně neplatilo, pokud by to bylo špatné auto."
 
Za jednu z hlavních příčin neúspěchu považuje Dennis kromě pneumatik Michelin i motor Mercedes. "Motor je jedním z elementů vozu, který potřebuje vylepšit. Selhání motoru není nikdy dobré, ale nebylo by správné svádět vše pouze na jednu komponentu vozu."