Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Týmy chtějí brzké rozhodnutí o novém dodavateli pneumatik

Týmy chtějí brzké rozhodnutí o novém dodavateli pneumatik

Kromě Michelinu projevila zájem také společnost Cooper Avon.

Týmy formule 1 věří, že ke konečnému rozhodnutí ohledně nového dodavatele pneumatik pro rok 2011 dojde do Velké ceny Španělska konané v květnu.

Kromě Michelinu zájem překvapivě vyjádřila také společnost Cooper Avon. Šéfovi formule 1 Berniemu Ecclestonovi se údajně příliš nepozdávají podmínky kladené Michelinem a má zájem uzavřít dohodu s alternativním dodavatelem.

Týmy se s Ecclestonem o víkendu v Šanghaji sešly, aby situaci prodiskutovaly. Žádají, aby k rozhodnutí ohledně nového dodavatele pneumatik došlo co možná nejdříve vzhledem k nutnosti odstartování prací na vozech pro rok 2011.

Konečné rozhodnutí prý zatím nepadlo, někteří týmoví šéfové se však nechali slyšet, že k uzavření záležitosti by mohlo dojít v řádu týdnů.

Šéf Red Bullu Christian Horner řekl Autosportu: "Myslím, že na stole jsou dvě důvěryhodné možnosti, doufejme, že to uzavřeme v následujících několika málo týdnech."

Na dotaz, kterou volbu by z dvojice Michelin, Cooper Avon preferoval, Horner odpověděl: "Jsem naprosto nestranný. Myslím, že obě zmíněné společnosti jsou více než schopné produkce kvalitních pneumatik, a je důležité, aby specifikace a množství pneumatik, servis a všechny tyto elementy byly správnou volbou pro formuli 1. A také nezapomeňme na náklady."

Šéf McLarenu a prezident Asociace týmů Martin Whitmarsh po setkání s Ecclestonem sdělil: "Myslím, že děláme pokroky. Máme nějaké možnosti a právě toto musíme rozřešit. Doufám, že to bude vyřešeno do Španělska, uvidíme. Přinejmenším to vypadá, že příští rok pneumatiky mít budeme, to je důležité. Teď se jen musíme rozhodnout jak, kde a od koho je budeme dostávat."

Šéf Ferrari Stefano Domenicali dodal: "Jedná se samozřejmě o budoucnosti formule 1, o tom není pochyb. Co prozatím mohu říci je, jak jistě víte, Michelin podal nabídku a ta je momentálně vyhodnocována, abychom se ujistili, že jde o nejlepší nabídku z hlediska technického i obchodního.

Na druhou stranu, vím, že se mluví o možnosti dalšího dodavatele, který by byl připraven nastoupit v příštím roce. Podle mě na 100 % toho budeme vědět více v Barceloně. Do Barcelony by měla být situace téměř vyjasněna, pokud už nebude přímo na papíře."