Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Sutil vyvázl od soudu s podmínkou a pokutou

Sutil vyvázl od soudu s podmínkou a pokutou

Němec by tak za napadení nemusel jít do vězení.

Adrian Sutil by nemusel za napadení spolumajitele týmu Lotus Erica Luxe do vězení, osmnáct měsíců však bude v podmínce, kterou mu dnes udělil mnichovský soud.

Ve druhém dni slyšení byl Němec usvědčen z toho, že Luxovi při potyčce v nočním klubu v Šanghaji po loňské Velké ceně Číny přivodil poranění krku lahví od šampaňského.

Vedle podmíněného trestu pak byl Sutil ještě pokutován, přičemž vyměřených 200 000 eur má být použito pro charitativní účely.

Sutil včera u soudu řekl, že neměl v úmyslu Luxe zranit a snažil se ze všech sil celou záležitost uzavřít. Lux však poznamenal, že se nikdy nedočkal osobní omluvy z očí do očí, o kterou žádal.

Ačkoliv by Sutil mohl uniknout vězení, jeho kariéra ve Formuli 1 dostala velkou ránu. Je už totiž téměř jisté, že se letos neobjeví v závodním složení žádného z týmů, neboť byl u Force Indie nahrazen svým krajanem Nicem Hülkenbergem a jediné volné místo má stále už jen stáj HRT, která však údajně po druhém zkušeném jezdci ke svému Pedru de la Rosovi netouží.