Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kobajaši si osahal nový C31 přímo na trati

Kobajaši si osahal nový C31 přímo na trati

Sauber využil volného dne k prvním jízdám s letošním vozem.

Kamuj Kobajaši dnes vyrazil na trať v Jerezu s novým Sauberem C31, aby ještě před zahájením oficiálních předsezónních testů absolvoval několik instalačních kol.

Každý tým má s aktuálním vozem mimo rámec závodních víkendů a oficiálních testů k dispozici 100 kilometrů pro filmovací jízdy, při kterých je však povoleno používat pouze demonstrační pneumatiky, nikoliv "ostré" obutí.

Kobajaši se proto mohl vydat na španělský okruh, aby vyzkoušet funkčnost systémů, základní spolehlivost a připravenost vozu na samotné testy.

"Je těžké mluvit o autě detailně, protože jsem jel na demonstračních pneumatikách a zítra to bude úplně jiné, ale auto funguje dobře," řekl Kobajaši ke svým prvním dojmům z řízení letošního modelu Sauberu.

"Neměli jsme žádné problémy a zvládli jsme program, takže jsem spokojený. Byl to pro nás dobrý začátek. Zítra budeme moci začít s podrobnějším testováním, od prvního momentu nemáme obavy."

Japonec se také nechal slyšet, že necítí žádné dramatické změny v porovnání s loňským vozem, přestože letošní technické regule zakazují použití foukaného difuzoru, což vede ke snížení přítlaku na zadní nápravě.

"Nic se nezměnilo. Je těžké říct, co je jiné, ale vypadá to podobně. Ale dneska jsem nejel úplně naplno, takže nevím."