Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Letošní pravidla Sauberu pomohou, míní Kobajaši

Letošní pravidla Sauberu pomohou, míní Kobajaši

Zákaz foukaných difuzorů by měl stáji z Hinwilu hrát do karet.

Změny pravidel pro letošní sezónu by měly prospět formě týmu Sauber, tvrdí jeho jezdec Kamuj Kobajaši, který dnes s týmovým kolegou Sergiem Perezem odhalil nový C31 před médii v Jerezu.

Japonský závodník je přesvědčen o tom, že zejména zákaz foukaných difuzorů by měl stáji z Hinwilu prospět, neboť tento element nebyl v loňské sezóně její silnou stránkou.

Kobajaši vybojoval 25 ze svých třiceti loňských bodů během prvních sedmi závodů sezóny. Tým pak kolem kontroverzní Velké ceny Velké Británie zcela přestal svůj foukaný difuzor vyvíjet a začal proto výkonnostně ztrácet.

"Výkonnost získaná z výfuků loni ovlivňovala rychlost a my jsme je měli hodně vyvinuté, ale před Silverstonem jsme s vývojem přestali a na výkonnosti ztratili," řekl Kobajaši.

"Letos máme rozhodně lepší šanci, protože (foukané difuzory) jsou pryč, nemusíme se snažit najít něco jiného, abychom dohnali přítlak.

Také (změna směsí) Pirelli se pro nás dobrým ubírá dobrým směrem. Jak víte, naše výkonnost a rychlost v závodech je obvykle docela dobrá. Pokud budeme mít větší šance (v kvalifikaci), můžeme zajíždět ještě lépe."

Kobajaši však podotkl, že Sauber musí pečlivě zvážit, které části svého vozu bude vyvíjet nejvíce a začít co nejdříve.

"Loni jsme měli největší problémy s pravidly ohledně výfuků a uprostřed sezóny se nám nedařilo získávat body. Loni jsme (s vývojem) přestali před polovinou sezóny, letos se opravdu musíme soustředit na to, jak budeme svůj vůz vyvíjet.

Musíme pečlivě posoudit, co vyvíjíme, na které díly se zaměřujeme, to tým musí prostudovat. Snad, pokud nám to neunikne, budeme schopni udržet svou výkonnost od začátku až do konce."