Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kobajaši sní o pódiu před domácími fanoušky

Kobajaši sní o pódiu před domácími fanoušky

Do Velké ceny Japonska odstartuje ze třetí pozice.

Pro Kamuje Kobajašiho by bylo podle jeho slov dosažení prvního pódiového umístění ve Formuli 1 před domácími diváky splněním snu.

Pilot Sauberu bude stát na startu Velké ceny Japonska na třetím místě za oběma jezdci Red Bullu, když si o jednu pozici polepšil díky penalizaci Jensona Buttona za výměnu převodovky.

"Jsem šťastný, protože si myslím, že jsem dnes dosáhl maxima," řekl Kobajaši.

"Chtěl bych poděkovat týmu za velký krok, který dokázali s vozem od pátku udělat. Na začátku jsme měli problémy s novými součástkami, nyní je ale vše v pořádku. Po několika změnách v nastavení je vůz opět rychlý.

Z pozice, ze které startuji, bych měl mít šanci bojovat o pódiové umístění, a bylo by to splnění snu, kdybych své první stupně vítězů ve Formuli 1 vybojoval před domácími fanoušky."


V řadě vedle sebe ovšem bude mít Kobajaši hrozbu v podobě Romaina Grosjeana. Připomeňme, že letos při Velké ceně Belgie dosáhl Kobajaši svého dosud nejlepšího umístění na startu závodu F1, když stál jako druhý. V první zatáčce se ovšem stal jednou z Grosjeanových "obětí".

"Nejdříve musím dobře zvládnout start a pak bych měl mít více štěstí než ve Spa, kde jsem startoval z první řady, ale zapletl jsem se do incidentu."