Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Williams před začátkem testů ukázal letošní FW34

Williams před začátkem testů ukázal letošní FW34

Tým z Grove chce po velké reorganizaci napravit loňský rok.

Krátce před začátkem prvního dne oficiálních předsezónních testů se v Jerezu k týmům, které představily letošní vůz, přidal také Williams, jenž odhalil své nové FW34.

Nový monopost Williamsu je produktem velké přeměny týmu, který vzhledem k loňské sezóně, nejhorší v historii stáje, prošel řadou změn. Tým opustili technický ředitel Sam Michael a spoluzakladatel Patrick Head, zatímco na vývoj letošního modelu už dohlížel Mark Gillan.

Po několika sezónách partnerství se společností Cosworth pak Williams pro letošní rok změnil dodavatele motorů a navázal spolupráci s Renaultem, se kterým v 90. letech několikrát vystoupal až k mistrovskému titulu.

Co do národností zůstává jezdecká dvojice nezměněná, vedle loňského nováčka Pastora Maldonada však zkušeného veterána Rubense Barrichella nahradil jeho krajan Bruno Senna. Rezervním jezdcem bude znovu Fin Valtteri Bottas, který se může těšit na několik pátečních vystoupení.

Williams loni obsadil až deváté místo v Poháru konstruktérů se ziskem pouhých pěti bodů. Cíl pro letošní sezónu je proto jasný, dát zapomenout na loňskou mizérii.