Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

HRT nestihne v Barceloně s letošním vozem vyjet

HRT nestihne v Barceloně s letošním vozem vyjet

Španělský tým tak své F112 před Austrálií neotestuje.

HRT se nestihne zúčastnit ani posledního dne závěrečné série předsezónních testů v Barceloně, jeho letošní vůz totiž navzdory původním plánům nebude na zítřek připraven.

Španělský tým v posledních dnech vede bitvu s časem, když poslední z osmnácti povinných crashtestů úspěšně zvládl teprve minulý týden. Od té doby se snaží připravit vůz alespoň pro nedělní jízdy na Katalánském okruhu.

Dnes však stáj přiznala, že tento cíl se jí nepodaří splnit, což znamená, že před úvodní Velkou cenou Austrálie nebude schopna své letošní F112 řádně otestovat, jelikož sportovní regule Formule 1 již od následujícího pondělí předsezónní testování neumožňují.

HRT však před Melbourne ještě na trať vyjet chce, když si Katalánský okruh na pondělí zarezervovalo pro filmovací jízdy. Během těch však bude smět používat pouze demonstrační pneumatiky Pirelli, které se svou výkonností výrazně liší od ostré specifikace používaných gum.

Ve stejné situaci se nachází také stáj Marussia, které se rovněž nepodařilo splnit povinné crashtesty na první pokus a se svým letošním vozem tak do předsezónního testování vůbec nezasáhne.