Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

HRT je pyšné, že je po těžké zimě připraveno

HRT je pyšné, že je po těžké zimě připraveno

Tým nový vůz testoval jen během filmovacího dne.

Jak šéf týmu HRT Luis Perez-Sala, tak oba jezdci Narajn Kartykejan a Pedro de la Rosa si myslí, že by na sebe měli být při úvodním závodě v Melbourne hrdí i přesto, že budou ztrácet.

Tým prošel během zimní přestávky rozsáhlou změnou, když pod vedením nového šéfa Pereze-Saly převzal kontrolu nový management a tým je nyní kompletně španělský.

HRT se se svým letošním vozem F112 nezúčastnilo žádného oficiálního předsezónního testu, na Katalánském okruhu ale absolvoval jeden filmovací den.

"Rádi bychom dorazili s více najetými kilometry, myslím ale, že je úspěch, že jsme postavili zcela nové auto a prakticky nový tým," řekl de la Rosa. "Našim cílem je dělat věci dobře, se vší vážností a trpělivostí."

Navrátilec do sedačky HRT Narajn Kartykejan je přesvědčen, že HRT se nyní může začít posouvat vpřed a doufá v lepší start do sezóny než loni, kdy se v Austrálii ani nekvalifikovali do závodu.

"Před Velkou cenou Austrálie se cítím pozitivně poté, co jsem v pondělí obkroužil s F112 10 kol," řekl Ind. "Samozřejmě to bylo první seznámení a nejeli jsme na limitu, nejdůležitější ale bylo, že jsme se rozjeli.

Není ideální prošvihnout testy, nyní se ale musíme dívat vpřed. Nové vedení odvedlo neuvěřitelnou práci, když poskládalo vše dohromady a uděláme to nejlepší, abychom se neustále zlepšovali. Jdeme správným směrem.

Loni jsme odjeli pouhých pět kol ve třetím tréninku a nedokázali jsme se kvalifikovat do závodu, takže se to snažím vymazat z paměti."


Perez-Sala také řekl, že reorganizovaný tým už ukázal, co umí, když stihl připravit svůj nový vůz pro první závod sezóny.

"Strávili jsme tři měsíce tvrdou prací, tým a auto jsou ale připraveny na velký úkol, který před námi stojí," řekl. "Od posledního závodu roku 2011 v Brazílii jsme udělali hodně věcí a jsem velmi hrdý na celý tým, to nejtěžší ale teprve příjde.

Víme, jak na tom jsme, ale také to, jak na tom chceme být, a díky odhodlání týmu a obětem, které jsme ukázali, jsem přesvědčen, že toho můžeme dosáhnout."