Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Tomáš Enge odstartuje sezónu v šampionátu GT1 v Nogaru

Tomáš Enge odstartuje sezónu v šampionátu GT1 v Nogaru

Českému jezdci se líbí jeho nový vůz.

Ve francouzském Nogaru odstartuje o nadcházejícím víkendu šampionát FIA GT1 World. Do své třetí sezóny světového šampionátu nastoupí také český jezdec Tomáš Enge. Poprvé usedne do vozu Lamborghini Gallardo německé stáje Reiter Engineering.

Dlouhá zimní přestávka rozuzlila budoucnost populárního šampionátu FIA GT1 World. Organizátor závodů společnost SRO změnila pro nadcházející sezónu hlavní kategorii a dosavadní vozy specifikace GT1 nahradí speciály GT3. Některé týmy šampionát opustily, naopak změna vozů byla pro jiné impulsem ke vstupu.

Bývalý tým Tomáše Engeho Young Driver AMR se rozhodl šampionát opustit a český jezdec se tak musel poohlédnout po novém angažmá. Útočiště našel v německé stáji Reiter Engineering, která se po roční přestávce vrací do světového šampionátu GT1.

I když k dohodě mezi managementem Tomáše Egeho a německou stájí došlo jen několik týdnů před startem sezóny, absolvoval český jezdec s týmem dva plnohodnotné testy na francouzských okruzích v Paul Ricard a Nogaru.

„Vůz Lamborghini Gallardo se mi opravdu zamlouvá. Je to plnohodnotný závodní vůz. V některých situacích dokonce lepší, než Aston Martin. Celý tým pomýšlí po vítězství, já také, ale na nějaké předpovědi si musíme počkat až po prvním závodním víkendu,“ uvedl Tomáš Enge.

Závodní víkend na francouzském okruhu v Nogaru startuje tradičně v pátek volnými tréninky. Na sobotu 7. dubna je naplánovaná kvalifikace (15:45 hod), ale kvalifikační závod je posunutý na neděli (14:15 hod). Organizátoři závodního víkendu se totiž rozhodli využít Velikonoční pondělí, na které posunuli hlavní závod, který startuje ve stejnou hodinu, jako kvalifikační.

„Francouzský okruh Nogaro příliš v lásce nemám. Je to hodně pomalá a úzká trať. Zábavné to může být možná na vodě, protože zdejší asfalt je tak kluzký, že máte co dělat, aby jste se udrželi na trati. V Nogaru jsem již od uplynulého víkendu, protože jsme zde ještě s týmem testovali. První závodní víkend je tedy hodně dlouhý,“ dodal liberecký závodník.

Závody šampionátu FIA GT1 World Championship můžete sledovat v přímém přenosu na obrazovkách televizní stanice SPORT 5. V neděli 8. dubna od 14:05 hod kvalifikační závod, v pondělí 9. dubna pak hlavní závod od 13:30 hod.

Live Timing naleznete ZDE