Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Enge s kolegou skončili třetí v kvalifikačním závodě

Enge s kolegou skončili třetí v kvalifikačním závodě

Zpráva z nedělního závodu.

Nedělní kvalifikační závod úvodního podniku FIA GT1 World Championship na francouzském okruhu Nogaro dopadl pro posádku týmu Reiter Engineering Tomáš Enge - Albert von Thurn und Taxis velmi dobře, když obsadili třetí místo.

Do kvalifikačního závodu, který se v Nogaru jel neobvykle v neděli, protože hlavní závod se pojede na Velikonoční pondělí, odstartovala dvojice Tomáš Enge - Albert von Thurn und Taxis ze sedmé pozice. „Strategie pro kvalifikaci byla jasná. Albert startoval v první části a já měl za úkol dostat vůz do té závěrečné, což se mi podařilo nejrychlejším časem. Albert však ve svém rychlém kole vyrobil chybičku a nestačilo to na lepší než sedmé místo. Byla to ale výhodná pozice,“ řekl k sobotní kvalifikaci Tomáš Enge.

Nedělní kvalifikační závod se odjel převážně na mokru, i když ke konci začala trať pomalu osychat. Závod rozjížděl Tomáš Enge. Po vynikajícím startu a několika předjížděních manévrech byl se svým Lamborghini Gallardo během prvních pěti zatáček na čtvrtém místě. Netrvalo však dlouho a liberecký závodník vedl závod. „Podařilo se mi dobře zahřát pneumatiky a výborně odstartovat. Během dvou kol jsem se propracoval do čela a pak si postupně najížděl náskok na své soupeře. Ke konci začaly odcházet zadní pneumatiky, a tak mě naopak soupeři zase o něco stáhli,“ popsal úvod závodu Enge.

Albert von Thurn und Taxis měl na čele osmivteřinový náskok, ale zkušenější jezdce týmu Audi za svými zády udržet nedokázal. Třetí místo pak uhájil až pod šachovnicovou vlajku. „S výsledkem jsme na úvod velmi spokojeni. Před týdnem jsme nevěděli jak na tom Gallardo bude v porovnání s ostatními vozy a dnes jsme zajeli perfektní výsledek. Zítra to bude určitě hodně zajímavé a těsné,“ dodal Tomáš Enge.

Hlavní závod můžete sledovat na televizní stanici SPORT 5 od 13:30 hod.

Live Timing naleznete ZDE