Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Spengler popsal vítězství pro BMW jako sen

Spengler popsal vítězství pro BMW jako sen

Pro mnichovskou automobilku dosáhl jubilejního 50. prvenství.

Bruno Spengler prohlásil, že poté, co pro BMW vybojoval v DTM první vítězství po dvaceti letech, se cíti "jako ve snu".

28letý Kanaďan vyrážel do závodu na Lausitzringu z pole position a po celých 52 kol musel vzdorovat náporu ze strany druhého Garyho Paffetta, který se po většinu závodu držel v odstupu menším než jedna sekunda.

Spengler, který před sezónou přestoupil k BMW od Mercedesu, vybojoval pro mnichovskou automobilku její 50. vítězství v DTM, a to už ve druhém závodě od návratu značky do šampionátu.

"Těžce se to popisuje, je to neuvěřitelný pocit," řekl Spengler. "Byl jsem první, který dokázal vyjet pro BMW pole position od jejího návratu. A získat pro něj 50. vítězství, to je opravdu úžasný pocit.

Poté, co jsem projel cílem, jsem byl úplně poblázněný. Chtěl jsem jen vyskočit z auta a někam utíkat. Bylo to něco neuvěřitelného a stále se cítím jako ve snu."


Spengler také poděkoval mechanikům týmu Schnitzer, kteří předvedli dvě bezchybné zastávky, a to jen 24 hodin poté, co v sobotním tréninku vypustili svého jezdce na trať s nedotaženým pravým předním kolem.

"Kluci odvedli skvělou práci," dodal. "Po celý víkend se zlepšovali a trénovali dlouho do noci. V závodě pak byli perfektní.

Z Garyho strany jsme byli pod neustálým tlakem, přesto jsme dokázali být silní a nechybovat. Na tento závod budu vzpomínat do konce svého života."