Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Enge absolvoval premiéru v ADAC GT Masters

Enge absolvoval premiéru v ADAC GT Masters

V ostré konkurenci využil své zkušenosti u starší verze Gallarda.

Premiéru v ADAC GT Masters má za sebou Tomáš Enge v týmu GRT Grasser Racing. Na okruhu Zandvoort startoval s týmovým kolegou Gottfriedem Grasserem na Lamborghini Gallardo LP520.

Tomáš Enge měl za úkol v týmu GRT Grasser Racing vypomoci s nastavením vozu Lamborghini Gallardo. V pátek se však první trénink odjel na mokré trati a ve druhém ujela posádka pouze dvě kola, když se na voze vyskytly technické problémy. „Nebylo to vůbec jednoduché. Do kvalifikace jsme šli bez jakýchkoliv poznatků. Týmový kolega tak zajel pětatřicátý čas a já na tom byl jen o čtyři místa lépe. Věděli jsme, že nás čeká těžký závod,“ předurčil sobotní jízdu Enge.

V první závodní jízdě skončila posádka Enge - Grasser na osmadvacátém místě. „Bohužel se nám začalo polevovat uchycení pravého předního ramene a přední geometrii jsme měli více a více rozbíhavou. Dojeli jsme ale až do cíle, což bylo dobré. Nasbírali jsme několik poznatků a do neděle zcela přestavěli auto. To se ukázalo jako dobrá volba, když jsem ve warm-upu zajel dvanáctý nejrychlejší čas,“ uvedl český jezdec.

Tomáš Enge ale do závodu startoval až z jednatřicátého místa, a tak jej nečekal vůbec lehký závod. „Skončili jsme osmnáctí, což bylo zapříčiněno startem ze zadní pozice. Auto oproti prvním jízdám fungovalo již vcelku dobře. Tento šampionát je ale hodně vyrovnaný a špička používá nejnovější techniku. Toto Lamborghini je starší specifikace a rozhoduje tu opravdu každá desetina vteřina,“ zhodnotil závod liberecký rodák.

Výsledky závodu naleznete ZDE