Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Enge s Thurn und Taxisem slavili v Rakousku druhé místo

Enge s Thurn und Taxisem slavili v Rakousku druhé místo

Český jezdec se svým vozem bude o víkendu přítomen na Legendách.

Ve čtvrtém podniku ADAC GT Masters se v sobotním závodě radovala posádka Tomáš Enge, Albert von Thurn und Taxis z druhého místa. V neděli mělo česko-německé duo našlápnuto na vítězství, proti byla ale technika.

Vůz Camaro GT3 týmu Reiter Engineering se na téměř domácím okruhu prezentoval již v pátečních trénincích ve velmi silné formě. „Hned od začátku auto fungovalo na výbornou a s Albertem jsme jeli hodně rychlé časy. Podvečerní kvalifikace se mi podařila tak na 90%. Figuroval jsem na prvním místě, ale Daniel Keilwitz vyjel na trať ještě jednou a porazil mě o 62 tisícin sekundy. Z první řady jsme však měli velkou radost,“ uvedl v pátek Enge. Radost byla o to větší, že německý kolega dokázal v kvalifikaci na sobotní závod vyjet čtvrté místo, což týmu dávalo šanci bojovat o stupně vítězů.

V sobotním závodě, kdy startoval Thurn und Taxis, se černé Camaro GT3 po prvním kole prohnalo cílovkou už na druhém místě. Tuto pozici Albert udržel až do střídání a liberecký závodník si ji pohlídal až na cílovou čáru. „Albert předvedl fantastický start. Dokázali jsme to udržet až do cíle a v tak ohromné konkurenci téměř třiceti vozů si dojet pro pódium. Bylo to hodně emotivní a celý tým to hodně pozvedlo. S Camarem se musí počítat,“ uvedl radostně Tomáš Enge. 

V neděli startoval do závodu Tomáš Enge. V nájezdu do druhé zatáčky byl český jezdec už první a směle začal ujíždět svým soupeřům. Pak ale přišla nehoda jednoho ze soupeřů a náskok se za safety carem smrskl na minimum. „V neděli jsme měli ještě o něco lépe nastavený vůz. Vše fungovalo skvěle až do doby, kdy mi mechanici hlásili, že jsem obdržel penalizaci stop&go. Bohužel jsem před zhasnutím červených světel na startu nebyl v určené linii. Pohroma ale přišla při odpykávání trestu. Když jsem se snažil rozjezd, prskla poloosa. Bohužel tím pro nás závod skončil. Všichni jsme ale nadšeni z rychlosti vozu a z druhého sobotního místa,“ uvedl lehce zklamaně v neděli Enge.

Již tento víkend bude ostrý speciál Camaro GT3 k vidění na motoristické slavnosti Legendy v anglickém parku v Bohnicích. „Je to velká akce a jsem rád, že tam mohu být. Budu tam nejen já, ale také můj táta, který přiveze závodní Škodu 130. Bude to jedna z mála příležitostí, jak se tento rok mohu ukázat českým fanouškům. Další závod ADAC GT Masters proběhne na Slovakia Ringu, kam také všechny zvu. To bude ale až na začátku srpna. Nyní je před námi jistě zajímavý víkend v Praze,“ dodal k akci liberecký závodník.