Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pérez je přesvědčený, že za havárii nemohla jeho chyba

Pérez je přesvědčený, že za havárii nemohla jeho chyba

Mexičan podezřívá poškození z kolize s Maldonadem.

Sergio Pérez je přesvědčen o tom, že za jeho havárii v kvalifikaci na Velkou cenu Monaka nemohla jeho jezdecká chyba, nýbrž poškození jeho vozu, které bylo způsobeno dříve.

Pilot Sauberu měl na konci dopoledního třetího tréninku kolizi s Pastorem Maldonadem, načež v kvalifikaci v rychlém esíčku u bazénu narazil do svodidel.

Tým po kolizi s Maldonadem Pérezův vůz zkontroloval a poškozené díly vyměnil, Mexičan se však domnívá, že ne zcela všechny.

"Nemůžeme s pomocí dat dokázat, že tam byl problém, ale když jsme se s celým týmem podívali na záznam z mého vozu, shodli jsme se na tom, že tam problém byl a myslíme si, že byl způsoben dnes ráno," řekl Pérez.

"Vyměnili jsme většinu dílů, ale ne všechny. Nemáme v zavěšení dostatek senzorů, abychom se podívali, v čem je problém.

Auto nebylo stoprocentní. Přijel jsem do tunelu a pral jsem se s obrovskou nedotáčivostí. Ve třinácté zatáčce to bylo v pořádku, ale ve čtrnácté jelo auto najednou rovně. Pokud tady máte malý problém jako tento, první, co potkáte, je zeď."

Pérez se také nechal slyšet, že je penalizace odsunu o deset míst na roštu pro Maldonada správná.

"Nevím, co Pastor dnes ráno dělal. Bylo to úplně zbytečné," popisoval situaci z tréninku Mexičan.

"Byli jsme ve zpomalovacím kole. Chtěl jsem jet pomaleji, ale on chtěl jet rychleji, tak jsem se posunul na vnitřek, abych ho pustil, a on do mě najel.

Je to velká škoda, protože jsme měli opravdu konkurenceschopný vůz a já myslím, že jsme mohli bojovat o skutečně dobrou pozici. Měli jsme skvělou příležitost."