Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Pérez toho má dost, žádá FIA, aby si došlápla na Maldonada

Pérez toho má dost, žádá FIA, aby si došlápla na Maldonada

Maldonado podle něj ohrožuje ostatní piloty na zdraví.

Sergiu Pérezovi už došla trpělivost s Pastorem Maldonadem. Oba piloti spolu dnes během Velké ceny v boji o pozici kolidovali, přičemž pro Péreze to znamenalo konec závodu. Maldonado byl sice schopen pomalu dojet do boxů a závod posléze dokončit, nebylo z toho ale lepší než šestnácté místo.

Pro pilota Williamsu to nebyla zdaleka první kolize se soupeřem, a Pérez je přesvědčen, že už toho bylo dost. Žádá FIA, aby zakročila, Venezuelan je podle něj nebezpečný pro ostatní piloty.

"Pastor je pilot, který nerespektuje ostatní závodníky," rozčiloval se Pérez. "To je prostě fakt. Už jsem byl před ním, ale i kdyby ne, měl mi dát dost prostoru na to, abychom se nesrazili. On se mě ale zatím snažil tlačit celou cestu mimo trať. Nechápu způsob jeho řízení.

Vážně doufám, že ředitelství závodu s tím něco udělá, protože poslední tři nebo čtyři závody pokaždé něco provedl (ostatním pilotům). Není to ani poprvé, co zničil víkend mně. Udělal to samé (Hamiltonovi) ve Valencii, za což dostal průjezd boxy- to podle mě není dostatečný trest. Tenhle člověk se neponaučí, dokud něco nepodniknou. Je to nebezpečný pilot a může někoho zranit.

S ním se nedá bojovat, s ním se nedá dělat vůbec nic, je to prostě hloupý pilot."

Pérez ujistil, že není jediný, kdo má takový názor.

"Všichni z něho mají obavy," dodal Mexičan. "On je pilot, který si neuvědomuje, že tu riskujeme naše životy, nemá vůbec žádný respekt k ostatním. Vůbec žádný.

Způsob, jakým řídí, volá po tom, aby s tím něco udělali, protože to není poprvé, co něco takového provedl. Poškodil hodně jezdců, já nejsem jediný."