Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pérez pódiové umístění nečekal

Pérez pódiové umístění nečekal

Mexičan startoval do závodu z patnácté pozice.

Sergio Pérez přiznal, že vůbec nečekal, že by mohl dojet na stupních vítězů poté, co se do Velké ceny Kanady kvalifikoval pouze na patnáctou pozici.

Pilot Sauberu skvěle využil jednozastávkové strategie, dobře hospodařil s pneumatikami, udržel si dobré tempo a nakonec se probil na třetí místo v cíli.

Mexičan tak dosáhl svého druhého umístění na stupních vítězů v letošní sezóně, přičemž v závěru předjel Fernanda Alonsa, muže, kterého jako jediného neporazil na konci března v Malajsii.

"Abych byl upřímný, při startu z patnáctého místa je to, že dojedete na stupních vítězů, to poslední, na co myslíte," přiznal v cíli Pérez. "Byli jsme docela agresivní, první stint byl docela dobrý, zastávka byla velice dobrá a druhý stint byl velice, velice dobrý.

Povedly se nám některé předjížděcí manévry a já jsem pak zjistil, že moje pneumatiky neodcházejí tak rychle, dařilo se mi dobře držet své tempo a pak jsem překonal některé další jezdce."

Pérez se od svého pódiového umístění na Sepangu nedostal na body, byl proto nadšený, že Sauber znovu objevil svou formu a dal tak zapomenout na nepovedené poslední závody a sobotní kvalifikaci.

"Pro tým je to skvělý výsledek po tak špatném včerejšku. Měli jsme velké problémy s brzdami a dnes je zkrátka skvělé dojet na stupních vítězů, pro tým je to obrovská vzpruha.

Po Malajsii je to podruhé, co jsme na bodech a na stupních vítězů, snad to takhle půjde dál.

To, co se stalo například v Monaku, byla opravdu smůla, nebo také v Barceloně. Je skvělé vrátit se zpátky a získat pódium pro celý tým."