Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Nabídku Ferrari bych odmítl, říká Pérez

Nabídku Ferrari bych odmítl, říká Pérez

Mexičan nechce přestupovat během sezóny.

Sergio Pérez se nechal slyšet, že by v současné době odmítl případnou nabídku na angažmá u týmu Ferrari, pokud by jej chtěl italský tým posadit do druhého vozu vedle Fernanda Alonsa.

Zatímco Španěl je v čele průběžné klasifikace šampionátu, jeho týmový kolega Felipe Massa získat během prvních pěti velkých cen letošní sezóny pouhé dva body. Ferrari proto připomnělo, že Brazilec musí zlepšit své výkony.

V posledních týdnech se proto otevřeně spekuluje o možném náhradníkovi za Massu a Pérez je v tomto jedním z nejčastěji skloňovaných jmen. Mexičan však trvá na tom, že chce dokončit letošní ročník u Sauberu.

"Pokud by tato situace skutečně nastala, odmítl bych, jelikož bych nechtěl přestupovat v polovině sezóny," řekl Pérez. "Myslím, že celý ten humbuk ohledně možné změny je hodně nafouknut médii.

Zahájil jsem sezónu u Sauberu a dokončím svou sezónu u Sauberu, odevzdám svému týmu svých sto procent."

Na otázku, zda je na spojování jeho osoby s angažmá u Ferrari něco pravdy, Pérez odpověděl: "Zvěsti, nic víc. Věřím, že se Massa zase zvedne a odvede dobrou práci. Je to silný jezdec a má za sebou skvělý tým. Jakmile se zvedne, všechny tyhle povídačky najednou zaniknou.

Myslím, že by si lidé neměli plést motory a jezdce. Tyhle zvěsti už kolují nějakou chvíli, já samozřejmě jsem s Ferrari spojený, s jejich jezdeckou akademií Ferrari. Moje pozice je však jasná, jezdím pro Sauber a zůstanu tady."