Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pérez je zklamaný, že skončil své působení u Sauberu havárií

Pérez je zklamaný, že skončil své působení u Sauberu havárií

Mexičan se zapletl do kolize Senny a Vettela.

Sergio Pérez přiznal, že byl velmi zklamaný z toho, že jeho poslední závod v barvách týmu Sauber skončil havárií.

Mexičan, který bude v příští sezóně závodit spolu s Jensonem Buttonem za McLaren, havaroval už v prvním kole Velké ceny Brazílie, když se střetl s Brunem Sennou a pozdějším mistrem světa Sebastianem Vettelem.

Perézův vůz byl příliš poškozen na to, aby dokončil poslední závod sezóny. Pro Péreze tak stejným způsobem skončil již šestý závod v řadě, kdy od chvíle, co oznámil přestup do McLarenu, nezískal v sezóně ani bod.

"Velmi smutný způsob zakončení mé kariéry v Sauberu,"
prohlásil Pérez.

"V nájezdu do první zatáčky jsem vydělal pár pozic, následně jsem byl bohužel na vnitřku, abych se pokusil vyhnout kontaktu, a pak do mě najeli - myslím tím Bruna (Sennu) a Sebastiana (Vettela).

Vůz jsem měl tedy dost poškozený. Velmi smutné zakončení sezóny."


Jeho týmový kolega Kamuj Kobajaši, který je pro příští sezónu stále bez místa, skončil ve svém posledním závodě za Sauber na deváté pozici.

Japonec byl se svým výkonem v Brazílii spokojen i přes hodiny, do kterých se v závěru dostal po kontaktu s Michaelem Schumacherem.

"Celkově vzato si myslím, že to byl opravdu dobrý závod," řekl. "Mohl jsem jet svůj vlastní závod a bojovat. Jsem rád za tým a také za sebe, že jsme v našem posledním společném závodě získali body.

Chtěl bych týmu Sauber poděkovat za pěkné období, které jsme spolu prožili, a nyní si zkusím najít pro příští rok sedačku ve Formuli 1."