Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Jsme lepší, než výsledky naznačují, tvrdí u Mercedesu

Jsme lepší, než výsledky naznačují, tvrdí u Mercedesu

Jezdci stáje z Brackley odpoledne nepoužili superměkké gumy.

Michael Schumacher je přesvědčen o tom, že sedmé a desáté místo ze druhého volného tréninku na Velkou cenu Kanady zakrývají pravou formu Mercedesu.

Jak Schumacher, tak jeho týmový kolega Nico Rosberg totiž zkoušeli rychlejší superměkké pneumatiky v dopoledním tréninku v domnění, že druhá devadesátiminutovka bude ovlivněna deštěm. Ten nakonec dorazil těsně po tréninku, ve kterém už mercedesy červeně značené obutí nenasadily.

"Přistupovali jsme k tomu trochu kompromisně, protože ten déšť, který máme teď, měl trvat celý den," řekl po druhém tréninku reportérům Schumacher.

"Využili jsme té příležitosti, mysleli jsme, že bude odpoledne mokro, a zvolili kompromis v použití pneumatik. Odpoledne jsme neměli superměkké pneumatiky k dispozici, protože jsme je použili dopoledne.

Takže to nakonec nepředstavuje ty nejrychlejší časy. Co to znamená pro zítřek? Uvidíme. Rozhodně nejsme daleko."

Rosberg očekává, že výkonnostní propad pneumatik bude o tomto víkendu klíčový, přičemž pro sobotu a neděli se počítá s vyššími teplotami.

"Výkonnostní propad u zadních pneumatik bude hlavním oříškem," řekl Rosberg britskému Autosportu. "Dnes to moc velký problém nebyl, ale to zřejmě kvůli podmínkám.

Bylo docela chladno a v příštích několika dnech by se mělo oteplit, takže to bude trochu jiné. Ale rozhodně jsme toho dnes hodně zjistili."