Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Pirelli tipuje Schumachera na vítěze ve Valencii

Pirelli tipuje Schumachera na vítěze ve Valencii

Němec by mohl být osmým různým vítězem letošní sezóny.

Michael Schumacher by měl být považován za velkého kandidáta na vítězství v nadcházející Velké ceně Evropy, takový je názor šéfa oddělení motorsportu u Pirelli Paula Hemberyho.

Brit se nechal slyšet, že Schumacherův výkon před měsícem v Monaku je důkazem jeho dobré formy na městských tratích, kterou by ve Valencii mohl být schopen zužitkovat.

"Myslím, že ohledně pole position se musíte ohlédnout na někoho možná jako Michaela," řekl Hembery.

"V Monaku by nejspíš býval vyhrál, kdyby nebyl penalizován, takže proč ne tady? Michael ve Valencii, na to byste měli vsadit."

Dosavadní průběh letošní sezóny se zapsal do historie Formule 1 rekordním počtem sedmi různých vítězů v úvodních sedmi závodech, Schumacher by přitom svým triumfem zvýšil tento zápis na osm.

Hembery předpokládá, že klíčem k úspěchu tentokrát bude kvalifikace, jelikož se na městské trati ve Valencii obtížně předjíždí a podobná situace s pneumatikami jako v Kanadě se neočekává.

"Víme, že Valencie je pro vytvoření napínavého závodu náročná trať. Je těžké tady předjíždět, z tohoto pohledu skýtá elementy jako Monako.

Teploty budou samozřejmě vysoké a my přivezeme měkkou a střední pneumatiku, takže by výkonnostní pokles měl být menší.

Nebude to taková výzva jako v Kanadě, kde se superměkké gumy dostávaly na limit, takže proto bude pozice na trati zásadní. Ve Valencii se vám skutečně musí podařit kvalifikace."

Hembery má také za to, že už týmy chápou letošní pneumatiky daleko lépe a vědí proto, co udělat, aby z nich dostaly maximum v jednom rychlém kole, ačkoliv očekává, že je na cestě k jejich cílům znovu čeká tvrdá práce.

"Týmy samotné mají docela dobrou představu o tom, na co se zaměřit, ale neznamená to, že dostanou, co chtějí," dodal Hembery.