Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

O Schumacherově budoucnosti se rozhodne do konce léta

O Schumacherově budoucnosti se rozhodne do konce léta

Sedminásobnému šampionovi na konci letošní sezóny končí smlouva.

O dalším setrvání Michaela Schumachera ve Formuli 1 se rozhodne do konce léta, tehdy chce jeho současný zaměstnavatel, tým Mercedes, oznámit své jezdecké složení pro příští rok.

Sedminásobný šampion má se stájí z Brackley tříletou smlouvu, která vyprší na konci letošního roku, obě strany přitom zatím do budoucna nechávají věci otevřené.

V rámci Fanouškovského fóra FOTA v továrně Williamsu včera šéf týmu Mercedesu Ross Brawn sdělil, že rozhodnutí ohledně Schumacherovy budoucnosti očekává do konce léta.

"Rozhodneme se letos v léte," řekl Brawn. "Ještě jsme o té situaci nemluvili podrobněji, ale víme, že se to blíží a budeme se muset rozhodnout brzy.

Myslím, že je možné to vidět různě. Ale letos jede Michael nejlépe ze všech tří let, které u nás v této době strávil a je frustrující vědět, že měl na trati dosáhnout lepších výsledků, ale byly tam problémy s autem nebo s tím, jak jsme se k závodům postavili.

Myslím, že v příštích šesti týdnech nebo tak se budeme muset zamyslet nad tím, co chceme dělat příští rok a to je to hlavní rozhodnutí. Jakmile to rozhodnutí bude učiněno, budeme pak vědět, jestli se musíme začít po někom poohlížet, nebo zůstaneme u jezdců, které máme."

V případě Schumacherova odchodu se ve spojení s jeho sedačkou často hovoří o pilotovi Force Indie Paulu di Restovi, který je s Mercedesem spojen již řadu let.

Šéf týmu Force India Bob Fernley se přitom nechal slyšet, že nehodlá svým jezdcům bránit v odchodu k lepším stájím, bude-li takový záměr některého z nich.

"Vidžaj (Mallya) už v minulosti řekl, že víme, že nejsme tým v tuto chvíli schopný vyhrát šampionát a víme, že máme v Nicovi (Hülkenbergovi) a Paulovi dva dobré jezdce.

Kdyby se některému z nich chtělo přestoupit do jednoho z top čtyř týmů, sedli bychom si a domluvili obchodní řešení. Nepostavili bychom se do cesty kariéry jezdce, ale musela by být zajištěna obchodní dohoda."