Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Pirelli v Brazílii vyzkouší pneumatiky pro rok 2013

Pirelli v Brazílii vyzkouší pneumatiky pro rok 2013

Měly by být úplně odlišné od těch letošních.

Pirelli potvrdilo, že týmy budou mít během pátečních tréninků na Velkou cenu Brazílie možnost vyzkoušet si pneumatiky, které pro ně italská společnost chystá pro rok 2013.

Tato příležitost tak týmům nabízí získat důležité údaje o pneumatikách, podle čehož mohou připravovat své nové vozy.

Pirelli již dříve oznámilo, že pneumatiky pro příští rok budou od těch letošních velmi odlišné a kromě tréninku v Brazílii nebudou mít jezdci a týmy možnost je vyzkoušet dříve než v únorových předsezónních testech.

"Kvůli tomu, že až do února nebudou žádné testy, to pro ně bude cenná příležitost zjistit, jak se budou nové pneumatiky chovat na vozech, které připravují. Doufejme tedy, že nebude v pátek pršet,"
řekl šéf oddělení motorsportu Pirelli Paul Hembery.

"Jak směsi, tak jejich konstrukce budou odlišné, což znamená, že se změní také charakteristika nových pneumatik a to zejména díky většímu rozsahu, ve kterém budou fungovat, a také díky směsím, které jsou lehce agresivnější."

Hembery zároveň ujasnil, že pneumatiky, které budou k dispozici na Interlagosu, nebudou úplně stejné jako ty, které Pirelli chystá pro rok 2013. Přesto věří, že data, která týmy budou moci nasbírat, pro ně budou mít velký význam.

"Zatím jsme ještě neurčili, kde budou jednotlivé směsi ve srovnání s ostatními, proto pneumatiky, které budou v Brazílii, nazýváme jako 'prototypy' spíše než, abychom jim dávali konkrétní nominaci, budou ale dobře ukazovat, jakým směrem jsme se ubrali pro příští rok," dodal.

"Těšíme se, až ohledně nich dostaneme od týmů zpětnou vazbu a samozřejmě se budeme chtít stylově rozloučit s našimi pneumatikami pro rok 2012 v závodě v Brazílii, který je obvykle velmi náročný a napínavý."