Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Nový mercedes prošel všemi crash testy

Nový mercedes prošel všemi crash testy

Tým jej představí při testech v Jerezu.

Monopost Mercedesu pro příští rok s označením W04 podle magazínu Auto Motor und Sport prošel všemi osmnácti nárazovými zkouškami Mezinárodní automobilové federace (FIA).

V letošní sezóně se týmu z Brackley příliš nevedlo, když dokázal vyhrát pouze jednou zásluhou Nica Rosberga v Číně. V celkovém hodnocení skončil na pátém místě, když získal pouze 142 bodů (vítězný Red Bull 460 - pozn. redakce).

To mělo za následek několik změn v managementu týmu a postavení zcela nového vozu, který nějakým způsobem nevychází z předchozího modelu.

Německý magazín také upozorňuje na to, že Mercedes vyvinul zcela novou převodovku, která je mnohem menší oproti té předešlé, lépe zapadá do zadní části vozu a výfukový Coanda systém je tak účinnější.

V uplynulé sezóně byla největším problémem Mercedesu teplota pneumatik. Také toto inženýři na novém voze vyřešili, když vyvinuli nové zadní zavěšení, které lépe spolupracuje s měkčími sadami pneumatik Pirelli.

Mercedes by se i za pomoci těchto vylepšení chtěl přiblížit Red Bullu a McLarenu, na které v závěru sezóny ztrácel i dvě sekundy na kolo.

Nový vůz se poprvé představí během předsezónních testů v Jerezu. Po Sauberu je Mercedes druhým týmem, který oznámil, že jeho vůz pro příští rok prošel všemi nárazovými zkouškami FIA.