Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Marussia v Jerezu odhalila svůj letošní MR02

Marussia v Jerezu odhalila svůj letošní MR02

Tým do čtvrté sezóny míří technicky silnější, ale bez Glocka.

Marussia krátce před zahájením prvního dne oficiálních předsezónních testů na okruhu v Jerezu prezentovala svůj letošní vůz MR02.

Stáj s ruskými majiteli čeká čtvrtá kompletní sezóna ve Formuli 1, do ní přitom vstupuje v technicky vyspělejší podobě. Letošní monopost je totiž prvním plně postaveným v nové struktuře, která vznikla po odtržení od původní filozofie společnosti Wirth Research, která se snažila navrhnout vůz výhradně za použití počítačových simulací, nikoliv v aerodynamickém tunelu.

Svůj vliv na vůz měl také bývalý technický ředitel Benettonu a Renaultu Pat Symonds, který u týmu figuruje jako technický poradce.

Vzhledem k tomu, že už s loňským monopostem neměla Marussia daleko k poražení Caterhamu v boji o desáté místo v Poháru konstruktérů, vstupuje do letošní sezóny s důvody k většímu optimismu.

Krátce před předsezónními testy však musel být propuštěn vedoucí jezdec stáje Timo Glock, kterého si Marussia nemohla ponechat z finančních důvodů.

Jediným potvrzeným jezdcem týmu je tak zatím pouze z GP2 příchozí nováček Max Chilton, který je potvrzen pro první dva dny testů. Další plány tým zatím neoznámil. Ve spojení se druhou sedačkou týmu se však zatím spekuluje zejména o dalších pilotovi GP2 Luizi Raziovi.