Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Mercedes nevěří, že v Číně zopakuje loňské vítězství

Mercedes nevěří, že v Číně zopakuje loňské vítězství

Tým i přes dobrý začátek krotí přehnaný optimismus.

Komerční ředitel týmu Mercedes Toto Wolff pochybuje, že by se jeho týmu v nadcházející Velké ceně Číny mělo podařit zopakovat loňský triumf, přestože v prvních dvou závodech letošního roku jeho jezdci ukázali slibnou formu.

Nico Rosberg loni s přehledem dosáhl na vítězství, když se po startu z pole position nenechal nikým zaskočit a vybojoval triumf, který byl prvním v jeho kariéře i v novodobé historii týmu Mercedes ve F1.

Stáj z Brackley přitom letošní sezónu zahájila dobře, Lewis Hamilton v Malajsii vystoupil na stupně vítězů a poznamenal, že jeho tým je nyní po Red Bullu druhým nejlepším.

Wolff však přehnaný optimismus brzdí a připomíná, že loňský výsledek není žádnou zárukou letošního úspěchu.

"Rok po Nicově vítězství, spousta lidí se bude ptát, zda je to něco, co náš tým může v roce 2013 zopakovat. Ale jak se říká, včerejší homeruny nevyhrávají dnešní zápasy a pro nás to rozhodně platí," řekl Wolff.

"Letos znovu začínáme od nuly a musíme tvrdě pracovat na tom, abychom přizpůsobili náš vůz tak, aby seděl okruhu i směsím pneumatik, které máme k dispozici, v podmínkách, které na trati o nadcházejícím víkendu budou panovat. Pak uvidíme, jak na tom jsme v porovnání s konkurencí.

V prvních dvou závodech jsme zaznamenali solidní start do sezóny, Nico i Lewis byli na velice vysoké a stejné úrovni. Závod ve vývoji bude letos klíčový, takže pro Čínu plánujeme víc nových dílů.

Naším cílem musí být ještě se proti tomu dobrému začátku zlepšit a nadále sbírat spoustu bodů pro oba šampionáty."

Také Hamilton i přes svůj optimismus nečeká, že se Mercedesu podaří v Šanghaji zvítězit.

"Myslím, že Mercedes byl na této trati loni v unikátní situaci a všechno se mu podařilo," řekl Hamilton. "Pneumatiky jsou letos odlišné, takže je třeba očekávat, že to tu pro nás bude poněkud odlišné.

Zmizet v nedohlednu, to asi nebude náš případ. Pokud tu auto bude fungovat dobře a my dosáhneme podobného výsledku, bude to úžasné."