Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Případný trest by neměl být velký - Mercedes

Případný trest by neměl být velký - Mercedes

Tým připouští napomenutí nebo neúčast v nováčkovských testech.

Mercedes se domnívá, že pokud bude v kauze testování s Pirelli potrestán, bude se jednat pouze o menší sankci.

Právník týmu Paul Harris během dnešního slyšení Mezinárodního tribunálu v Paříži trval na tom, že se Mercedes neprovinil proti pravidlům. Pokud by však tribunál ve svém pátečním verdiktu vyslovil opačný názor, pak by podle Harrise případný trest neměl být velký, jelikož tribunál bude muset vzít v potaz některé polehčující okolnosti.

"Ve skutečnosti jsme byli velice opatrní, abychom neporušili (Článek) 22," řekl Harris. "Volali jsme (řediteli závodů FIA) Charliemu Whitingovi, kterého považujeme za člověka, kterému bychom měli volat. Volali jsme mu dvakrát, včetně našeho týmového šéfa.

Domnívali jsme se také, že by bylo dobré, kdyby se Charlie přeptal právního oddělení FIA a on potvrdil to, co jsme si mysleli a v co jsme doufali. Klíčové je, že bychom test neuskutečnili, pokud bychom od Whitinga nedostali souhlas.

Pokud se mýlíme, pak se omlouváme FIA a ostatním týmům, pokud jsme porušili sportovní reguli 22. Naším cílem nebylo porušit článek 22. Jednali jsme v dobré víře."

Co se možného trestu týče, Harris řekl: "Pokud by měla přijít nějaká sankce, musí být malá, když tohle vezmeme v potaz. Něco takového by bylo napomenutí."

Harris připustil, že nejtvrdším trestem, kterého by se Mercedesu mohlo dostat, by byl zákaz účasti v nováčkovských testech, které se uskuteční příští měsíc na Silverstonu.

"Je to třídenní test a je to test, nad kterým mají týmy plnout kontrolu a týmy ví všechno o pneumatikách a vozech," řekl Harris.

"Pokud jsme v této oblasti, pak je to pro Mezinárodní tribunál otevřené, může vylučovat z podniků, které jsou v jurisdikci FIA, a nováčkovský test jím je."