Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Mercedes dostal zákaz účasti v nováčkovských testech

Mercedes dostal zákaz účasti v nováčkovských testech

Mezinárodní tribunál vynesl verdikt v kauze tajného testu.

Mercedes dostal napomenutí a nesmí se zúčastnit letošních nováčkovských testů, takový je verdikt Mezinárodního tribunálu v kauze tajného testování s Pirelli.

Po čtvrtečním sedmihodinovém slyšení, které se konalo v sídle Mezinárodní automobilové federace v Paříži, byl dnes vynesen rozsudek.

Ten říká, že se Mercedes použitím letošního vozu v testu s Pirelli provinil proti sportovním pravidlům, za což byl tým napomenut, nesmí se navíc zúčastnit nováčkovských testů, které proběhnou v červenci na Silverstonu.

Pirelli bylo rovněž napomenuto.

Výsledek tak odpovídá předpokladům právníka Mercedesu Paula Harrise, který včera tribunálu napomenutí a zákaz účasti v nováčkovských testech navrhl jako maximální sankci vzhledem ke skutečnosti, že s aktuálním vozem ve Španělsku testoval po souhlasu technického delegáta FIA Charlieho Whitinga.

"Je to třídenní test a je to test, nad kterým mají týmy plnou kontrolu a týmy ví všechno o pneumatikách i vozech," řekl Harris.

"Pokud jsme v této oblasti, pak může Mezinárodní tribunál otevřeně udělit vyloučení z podniků, které jsou v jurisdikci FIA, a nováčkovský test jím je."

Soudní výlohy budou rozděleny mezi Mercedes, Pirelli a FIA.

Nováčkovský test na Silverstonu proběhne od 17. do 19. července. Za Mercedes by s největší pravděpodobností nastoupili jeho rezervní jezdec Sam Bird a testovací pilot Daniel Juncadella.