Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Irvine bojoval se žralokem

Irvine bojoval se žralokem

"Měl přes dva metry a byl citrónově žlutý."

Bývalý pilot formule 1, Eddie Irvine, ví jak si život pořádně užívat. Vlastní ostrov na Bahamách a s oblibou si na večeři sám loví ryby. Ne v holínkách a zelené čapce ozdobené woblery a háčky, ale v plavkách a s bodcem v ruce. A právě při této činnosti se měl poprat o svůj život s více než dvoumetrovým žralokem.

Říká se, že strach má velké oči, ale i tak Irvinův příběh, se kterým se svěřil BBC, stojí za pozornost.

Irvine se právě potápěl nedaleko pobřeží a podařilo se mu ulovit velkou rybu, když se náhle kolem něho přehnal rychlý stín. Když se ohlédl, uviděl sedm stop dlouhého, citrónově žlutého žraloka.

"Ještě nikdy jsem neviděl plavat žraloka takto agresivně.", svěřuje se Irvine. "Můj ostrov je jimi obklopen, ale normálně jsou jen asi metr dlouzí.
Nespouštěl jsem z něj oči a pozpátku jsem přitom plaval zpět ke břehu. On ale plaval spolu se mnou! Neustále kolem mě kroužil, až se nakonec pustil přímo proti mně.

Nebylo nic, co bych byl mohl udělat, dokud se nepřiblížil na vzdálenost asi jednoho metru. Pak jsem ho zasáhl mým kopím."

Po tomto hrdinném kousku se zastrašený žralok obrátil na ústup, ale později se ještě jednou vrátil. Irvine však už neměl o další konfrontaci zájem, proto vylezl na okolní skály, kde vyčkal, než žralok odplul.

"Na Bahamách máme mnoho žraloků. V jiný den jsem viděl téměř čtyřmetrového žraloka tygrovaného, ale tehdy jsem se plavil na lodi.", ukončil historku Irvine.