Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

MidlandF1: jak rychle přišel, tak rychle odejde?

MidlandF1: jak rychle přišel, tak rychle odejde?

Eddie Irvine je spojován s pozicí šéfa Jordanu.

K některým spekulacím zkrátka nelze být hluchý či slepý. Tou poslední je možnost, že by se bývalý pilot formule 1 Eddie Irvine stal šéfem týmu Jordan.

Jordan na začátku roku v lednu koupil ruský milionář Alex Shnaider, který z něj chce (nebo chtěl) příští rok udělat MidlandF1 tým. Šíří se však domněnky, že Alex Shnaider nechce do projektu investovat patřičné finance také díky současným výsledkům, a kdyby se objevil správný zájemce, byl by ochoten se jej dokonce zbavit.

Eddie Irvine, který právě s Jordanem svou jezdeckou kariéru začínal, byl v dějišti Grand Prix San Marina i Španělska a je nyní v Monaku. Jeho výmluvy, že má v Barceloně spoustu milenek a že miluje italské těstoviny zatím neobstály. Setkal se mj. s šéfem Minardi Paulem Stoddartem.

"Mluvili jsme o lodích, letadlech, autech a ženských,"prozradil Stoddart. "Má s sebou ale nějakého investora, protože každý se mě ptá, zda-li jsem se s ním setkal. Nesetkal. Myslím, že se něco děje vedle," ukázal Stoddart na motorhome Jordanu.

Je zřejmé, že Irvine sám na tým formule 1 nemá potřebné finance, podle zpráv má v kapse dohodu s některým z ruských investorů. Eddie Jordan si údajně stěžoval, že nedostal všechny peníze za část obchodu, který by měl obsahovat i aerodynamický tunel Jordanu. Exekutoři už vyměnili zámky a nechali objekt vyklidit. Až poté Shnaider zaplatil.

"Myslím, že bych to zvládl," odpověděl Irvine na dotaz novinářů o jeho možném šéfování týmu. "Viděl jsem ty nejlepší, jako je třeba Jean Todt, ale i ty nejhorší, jako je třeba Ford Motor Company."

Ford měl ve formuli 1 stáj Jaguar, pro kterou Eddie Irvine jezdil. Americká automobilka se rozhodla loni z formule 1 stáhnout. "Poučíte se z chyb a Ford mi ukázal, jak je dělat."

Možnost prodeje Jordanu dokonce nepopřeli ani členové užšího vedení týmu.

"Kdyby se našel správný kupce, nebylo by to nemožné," řekl jeden z nich.

Sám Alex Shnaider však vše popírá:

"Není to pravda, nic se neděje," řekl.