Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Jordan viní vedení Mercedesu

Jordan viní vedení Mercedesu

Ross Brawn dokázal dát jezdce do latě.

V Mercedesu panuje tíživá atmosféra a nikdo vlastně neví, s jakým plánem dorazí Stříbrné šípy do italské Monzy. Po tvrdých soubojích, vzájemných obviněních z nedovolených úprav motoru, neochotě dělit se o informace o ideálním nastavení W05, incidentu z kvalifikace na Velkou cenu Monaka a neuposlechnutí příkazu týmu v Maďarsku, přišlo to, co jednou asi nevyhnutelně přijít muselo. Vozy Mercedesu se po startu z první řady srazily a přišly tak o mnoho bodů a hlavně o vítězství. Eddie Jordan, analytik BBC a bývalý majitel týmu F1, však neukázal prstem ani na jednoho z jezdců, ale na vedení Mercedesu.

"Já to dávám za vinu týmu," řekl Jordan redaktorovi Talksport. "Říkají, že chtějí nechat jezdce závodit, ale ve skutečnosti to tak není. Podívejte se, co se stalo v Maďarsku. Rosbergovi řekli, že ho Hamilton pustí před sebe, ale nepustil. Jak můžete říct, že nepoužíváte týmové příkazy a potom udělat tohle? Vůbec to nedává smysl.

Vzpomínám si, jak Ross Brawn, který s Michaelem Schumacherem vyhrál 7 titulů, loni v Malajsii Rosbergovi řekl: "Ne, nesmíš Lewise předjet." Kdyby Brawn zůstal v týmu, všechno by bylo úplně jinak a získali by první a druhé místo (v Belgii).

Je to jejich slabina. Jsou to dobří kluci, ale chybí jim zkušenosti a Ross Brawn a momentálně nikdo nedrží kormidlo. Šéfují tam dva jezdci, kteří se chovají jako rozmazlené děti a dělají si, co je zrovna napadne."