Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Jordan prodává své nejdůležitější vozy

Jordan prodává své nejdůležitější vozy

Na prodej je první i první vítězný vůz Jordan Grand Prix.

Bývalý majitel týmu F1, Eddie Jordan, prodá sbírku obsahující dva historicky nejvýznamnější vozy jeho týmu F1, několik trofejí a přilby jezdců F1. Z utržených peněz podpoří charitativní organizace CLIC Sargent a Amber Foundation. Sbírka nepůjde do dražby, o prodej se postará Cars International.

Kolekce zahrnuje dva skutečné klenoty. Prvním je vůz modelu 191, postavený na šasi 01 - úplně prvním šasi, které Jordan vyrobil pro Formuli 1. Vůz v barvách 7Up navrhl Gary Anderson. Hodnotu tohoto vozu ještě násobí fakt, že se jedná o šasi, s nímž do svého prvního závodu ve Formuli 1 nastoupil Michael Schumacher. A součástí sbírky je i přilba Michaela Schumachera. Tu sedminásobný mistr světa podepsal a daroval Eddiemu Jordanovi jako výraz díků, za svou první šanci v F1.

Druhým klenotem je model 198. Na prodej je vůz, se kterým Damon Hill v roce 1998 vyhrál Velkou cenu Belgie, což bylo vůbec první vítězství týmu Jordan Grand Prix. Navíc, tým Jordan tehdy díky druhému místu Ralfa Schumachera získal double, takže Eddie Jordan do sbírky kromě Hillové přilby a overalu, mohl zahrnout i trofej pro nejlepší tým GP Belgie 1998.

"Je čas, vzdát se těchto dvou významných vozů a peníze použít na pomoc mladým lidem s rakovinou a jejich rodinám", řekl Eddie Jordan.

Součástí sbírky je ještě 12 dalších jezdeckých i konstruktérských trofejí, osm přileb pilotů Jordanu a několik dalších hodnotných předmětů.