Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Jordan: Sauber by se měl svého týmu zbavit

Jordan: Sauber by se měl svého týmu zbavit

On sám svůj tým prodal v roce 2005 a nikdy toho nelitoval.

Eddie Jordan prodal svůj tým v roce 2005 a nyní doporučuje totéž i Petru Sauberovi. Jordan v současnosti pracuje pro britskou televizi BBC jako expert na Formuli 1 a své rozhodnutí vzdát se týmu rozhodně nelituje.

"Bylo to nejlepší rozhodnutí za celou moji kariéru. Odkdy jsem se vzdal týmu, už si jen užívám každý jeden den", řekl Jordan pro švýcarský deník Blick.

Sauber prožívá nejhorší sezónu od svého opětovného vzniku v roce 2010, kdy automobilka BMW opustila F1 a tým se sídlem v Hinwilu vrátila do rukou Petra Saubera. Tomu se dosud dařilo svůj tým udržovat ve středu pole, přičemž v hodnocení poháru konstruktérů vždy skončil mezi 6. a 8. místem. Letos se mu však ještě nepodařilo bodovat a tvrdá rána přišla v Monaku, kde místo jeho vozů bodoval Jules Bianchi na Marussii. Sauber a Caterham tak zůstávají jedinými týmy s nulou na kontě.

"Je jasné, že takto již nemohou pokračovat", pokračoval Ir. Měl by to zabalit a prodat svůj tým dříve, než se situace ještě zhorší. Nikdo neříká, že je to snadné rozhodnutí, ale je zřejmé, že se už nedokáže vyrovnat s nevýhodami plynoucími z finanční i motorové stránky věci."

V paddocku se během Velké ceny Monaka objevily informace, že se svého týmu chce zbavit Tony Fernandes, přičemž mezi zájemci se měli nacházet Gene Haas i Flavio Briatore. Všichni tři ale tyto zprávy dementovali. Fernandes prý ve skutečnosti nehledá nového většinového majitele, ale pouze dobrého investora, Haas nadále hodlá založit skutečně americký tým a Briatore odkoupení týmu vyloučil s tím, že nemá zájem vyhazovat peníze oknem.