Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Eddie Jordan: "Nelituji prodeje svého týmu"

Eddie Jordan: "Nelituji prodeje svého týmu"

"Rád bych předal nabyté zkušenosti a znalosti."

Bývalý majitel týmu formule 1 Eddie Jordan zmínil, že nelituje prodeje svého týmu, který sídlí v Silverstonu. Z britského Jordanu se po prodeji stal ruský Midland (majitelem byl rusko-kanadský miliardář Alex Shnaider), aby ho vloni na konci sezony odkoupil holandský Spyker, který se netají nelichotivou finanční situací, která však podle vyjádření týmu nenaruší průběh letošního účinkování Spykeru. Jedním z možných řešení pak může být částečný nebo kompletní prodej stáje.

Podle Jordana je dnešní formule 1 pro soukromé týmy jednoduše obtížné prostředí. Předat tým je pak výhodnější než ho dál držet.

"Můžete být sobečtí a myslet si, že by zůstat u kormidla mohlo být lepší, ale nemohl jsem opomenout přibližně 250 velmi loajálních zaměstnanců. Co jsem měl dělat, poslat je jen tak pryč? To nikdy nebyl můj styl."

"Pevně jsem věřil tomu, že by Midland mohl vést tým dlouhou dobu a stejně tak v případě Spykeru."

Eddie Jordan dále zmínil, že by byl ochoten týmu, pokud by ho kontaktoval, pomoci.

"Nikdy se mě ale neptali a nepředpokládám, že by tomu bylo v budoucnu jinak. Samozřejmě bych rád předal své zkušenosti a znalosti, ale je to jako s ptáčkem, který opuštím hnízdo, aby se naučil starat sám o sebe."