Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ocon je stejně dobrý jako Verstappen

Ocon je stejně dobrý jako Verstappen

Alespoň si to myslí šéf Force India.

Stát v pozadí je zřejmě trvalým osudem Estebana Ocona. Francouzský Bask sice ve F3 svého času vcelku jasně porazil Maxe Verstappena, nyní však, alespoň pokud jde o mediální viditelnost, za ním pokulhává. Lépe jsou na tom po této stránce i Lance Stroll a dokonce také náhradník Antonio Giovinazzi.

Tato situace nedává spát zastupujícímu šéfovi Force India Robertu Fernleymu. Ten pochopitelně nového člena stáje vynáší až do nebes: „Je to vždycky těžké, když někam přijdete a nikoho tam neznáte. Zvlášť, když nahrazujete někoho, jako je Nico (Hülkenberg), který u nás byl tak dlouho. Ale Esteban zapadl úplně skvěle, jako by za nás jezdil od pradávna,“ prohlásil v rozhovoru pro britskou televizi SkySports F1.

Pravdou je, že Ocon zatím v obou případech bodoval, byť vždy za desáté místo. Vzhledem k tomu, že indická squadra to nebude mít letos rozhodně jednoduché, to však jsou respektu hodné výsledky.

Perfektně zvládá komunikaci s inženýry a na trati vypadá hodně nadějně,“ pokračoval Fernley a přidal hodně silná slova: „Jsem přesvědčen, že je absolutně stejně dobrý jako Verstappen. Proto jsme také po něm sáhli.

Ocon zatím u růžového týmu podepsal na dva roky, Fernley by ho však rád udržel delší dobu.