Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Hamilton přestoupí do Ferrari, Mercedes odejde

Hamilton přestoupí do Ferrari, Mercedes odejde

Jordanova věštecká seance

Řady majitelů křišťálové koule pro věštění budoucnosti rozšířil Eddie Jordan. Někdejší šéf týmu F1, proslulý neortodoxním životním stylem a břitkým jazykem, má v mnoha věcech zcela jasno.

Svět se radikálně mění nejen kvůli koronaviru. Také ředitelé velkých koncernů se musejí naučit uvažovat jinak,“ nadhodil v rozhovoru pro F1-Insider. Potom to vyklopil: „Lewis přestoupí k Ferrari. Jenom ono si ho bude moci dovolit. Přitom v Maranellu vědí, že se jim Hamilton vyplatí.

Jak to dopadne s dalšími hvězdami? „Verstappen zůstane v Red Bullu a pokusí se Lewise porazit. Bude to mít ale strašně těžké. Vettel má dvě možnosti. Buď toho úplně nechat, nebo vzít zavděk McLarenem. U Ferrari nemá žádnou budoucnost,“ prohlásil Jordan.

Eddie Jordan nahlédl do budoucnosti formule 1. Foto: archiv

Jeho vize tím ovšem zdaleka nekončí. „Během dvou let se Mercedes, Honda a Renault nejspíše s formulí 1 rozloučí nebo výrazně zredukují svoje aktivity v ní,“ uvedl s tím, že nejakutnější je toto nebezpečí v případě trojcípé hvězdy: „Vedení Mercedesu ani jinak nemůže rozhodnout. Vyhráli, co se dalo. Další úspěchy za aktuálního stavu nejsou schopni marketingově zužitkovat. Navíc si podporu kvůli padajícím cenám ropy nebude moci dovolit ani Petronas. Takže přestane být titulárním sponzorem a v rozpočtu po něm zbude obrovská díra.

Stříbrné šípy však ze scény zcela nezmizí, protože po nich sáhne Lawrence Stroll. Touží po tom, aby se jeho syn stal mistrem světa, ale s Racingem Pointem (potažmo od příštího roku Astonem Martinem) toho není schopen dosáhnout.

Zdroj: FORMULE.cz