Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

STR9 jezdilo na okruhu v Misanu

STR9 jezdilo na okruhu v Misanu

Toro Rosso opět potrápila pohonná jednotka od Renaultu.

Na rozdíl od Lotusu, Scuderia Toro Rosso se vybralo na dodatečné testování mezi Jerez a Bahrajnem bez zbytečného povyku. Až dnes se dozvídáme, že Toro Rosso absolvovalo filmovací den na Misano World Circuit Marco Simoncelli v Itálii.

Opět se pozornost soustředila hlavně na francouzského dodavatele a jeho pohonné jednotky. Po katastrofálním Jerezu a ne příliš povedeném prvním filmovacím dni Lotusu, se zdálo, že Francouzi chytili vítr do plachet a Lotus E22 s jejich novým šestiválcem v sobotu odkroužil maximální povolenou vzdálenost, 100 kilometrů.

Trocha odlišné zprávy ale přicházejí z tábora STR, který i pro problémy s Renaultem dokázal urazit vzdálenost pouze 70-ti kilometrů.

Nejhorší je, že podle zpráv přicházejících z Itálie, trpěla pohonná jednotka Renaultu ve voze STR stejnými problémy, které ji trápily i v Jerezu a STR9 se muselo vracet do garáže kvůli výpadkům baterií i softwarovým problémům.

V potaz je však třeba vzít i fakt, že na nenaplnění 100 kilometrového limitu se podepsalo i deštivé počasí, které během filmovacího dne zasáhlo italskou provincii Rimini.

Smola se nadále drží Daniila Kvjata, který se těšil, že si ke skromnému počtu odjetých okruhů v Jerezu, konečně připočítá alespoň jeden delší stint v monopostu F1. Na to si však bude muset Rus ještě počkat minimálně do středy 19. února, kdy se začne druhá série předsezónních testů, tentokrát na sakhirskem okruhu.