Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kvjat jako nečekaná posila Toro Rosso?

Kvjat jako nečekaná posila Toro Rosso?

Marko: Zdá se být dospělejší

Po Daniilovi Kvjatovi jako by se slehla země. Po vyhazovu z Toro Rosso zakotvil coby vývojový jezdec u Ferrari. Honosně znějící post však obnáší především úmornou dřinu na simulátoru, v podstatě bez naděje se svézt v reálu.

O to překvapivěji znějí zprávy, že by se Rus mohl vrátit tam, odkud ho vypoklonkovali – do juniorky Red Bullu. Ne, že by ztraceného syna v ní vítali s otevřenou náručí, jenže z vlastních zdrojů není jaksi kde brát. A ve Faenze budou potřebovat nejen náhradníka za Gaslyho, jenž povýší do áčka, ale i za Hartleye, jemuž se katastrofálně nedaří.

 

Kdeže loňské sněhy jsou...

 

Muž, který Kvjata vyhnal z kokpitu, tedy šedá eminence Red Bullu Helmut Marko, se na přímý dotaz vyhnul odpovědi. Konstatoval pouze, že mají „dlouhý seznam uchazečů“, čemuž se nechce moc věřit. Pak ale dodal: „Dani se zdá být nyní dospělejším.“ Těžko ovšem říci, zda šlo o skrytý signál nebo jen o zdvořilostní frázi. Marko alespoň vyloučil angažování Antonia Giovinazziho a kohokoliv z okruhu Mercedesu.

Kvjatův návrat by uvítal Carlos Sainz: „Když odešel z F1, byl jsem přesvědčen, že se jednoho dne vrátí. A teď to vypadá, že se tato chvíle blíží. Byl bych moc šťastný, kdybychom se znovu spolu utkali na trati. Je to jeden z nejtalentovanějších jezdců, které jsem poznal.