Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kvjat by už chtěl znát rozsudek

Kvjat by už chtěl znát rozsudek

Bude si hledat nového zaměstnavatele?

Pokud vynecháme standardní drby o tom, že Max Verstappen nebo Daniel Ricciardo přestupují do Ferrari nebo Mercedesu, navzdory platným smlouvám, tohle léto je přestupovou hvězdou rodinky Red Bullu Carlos Sainz. Ten nejprve tvrdil, že za Toro Rosso už téměř jistě závodit nebude, nebylo by to dobré a Red Bull následně využil opci na jeho služby. Avšak stále se mluví o tom, že už druhou polovinu letošní sezóny by mohl strávit v týmu Renault, případně přestoupí až příští rok, přičemž Renault a Red Bull se pouze musí dohodnout na ceně.

V obou případech by Sainze nahradil Pierre Gasly. Francouz loni vyhrál sérii GP2, ale Red Bull jeho postup do F1 pozdržel, dal mu místo testovacího jezdce a nechává ho získávat další zkušenosti v japonské sérii Super Formule. Držet mladého jezdce bokem jeden rok je ale obvykle maximum. Takže pokud přijde Gasly a Sainz neodejde, co bude s Daniilem Kvjatem? To by zajímalo i jeho samotného, ​​ale dokud Red Bull může využít opci, těžko může jednat s jinými týmy.

"Řekl bych, že důvěra mezi mnou a Red Bullem se opět dostává na dobrou úroveň, takže nevidím důvod, proč bych neměl chtít pokračovat ve spolupráci," řekl ruský jezdec. "Ale platí, že pokud to mají v plánu, měli by mi to potvrdit co nejdříve. Pomalu jsme v části sezóny, kdy už chcete mít svou budoucnost jistou. Nejsem typ, který by dával ultimáta, je to v jejich rukou a bude to jejich rozhodnutí, takže z mé strany nemá smysl na ně tlačit.

Oni už dobře vědí, že když máte jistou budoucnost, je snazší soustředit se na současnost a svou práci. A o to mi jde. Red Bull se o mě stará už sedm, osm let a letos se nic nezměnilo. Přijmu jejich rozhodnutí, ať bude jakékoliv."