Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Daniil Kvjat zůstává v Toro Rosso!

Daniil Kvjat zůstává v Toro Rosso!

Red Bull využil opci.

Red Bull využil opci na služby Daniila Kvjata a i příští rok ho nechá závodit v týmu Toro Rosso. Zpráva přichází jen pár dní poté, co se objevily zprávy, že o ruského jezdce se zajímá Force India hledající náhradu za Nica Hülkenberga.

Zpráva nejspíš nepotěší mladého Francouze Pierra Gaslyho, který bojuje o titul šampiona série GP2 a jako člen juniorského programu Red Bullu byl favoritem na zisk volného místa. Kvjat tak bude i příští rok týmovým kolegou Carlose Sainze, kterému byla smlouva prodloužena již v první polovině sezóny. Po Kvjatově přeřazení z týmu Red Bull do Toro Rosso málokdo věřil, že se ho výrobce energetických nápojů na konci sezóny nezbaví úplně.

"Chci poděkovat Red Bullu, Dr. Markovi a celému týmu za jejich podporu a projevenou důvěru, které jsem cítil od návratu do tohoto týmu," řekl 22letý Rus. "Jsem šťastný, že mohu zůstat v týmu, ve kterém se cítím jako doma. Už se těším na pokračování naší spolupráce v roce 2017 a mé cíle budou vysoké. Budu maximálně soustředěný, svou práci si budu dělat na 200 procent a budu se snažit tak, jak jsem se snažil dosud. Mám obrovskou radost!"

Franz Tost řekl, že je rád, že bude mít příští rok v týmu dva zkušené jezdce, protože si bude třeba poradit s velkou změnou technických pravidel a tým bude potřebovat kvalitní zpětnou vazbu.

"Tímto relativně brzkým oznámením se mnoho věcí mění," řekl Tost. "F1 čeká hodně změn a hlavně náš tým, který mění dodavatele pohonných jednotek. Nezměněna jezdecká dvojice nám dá stabilitu a bude pro nás pevným bodem, na který se budeme moci spolehnout."