Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Fulda Cup se blíží k polovině sezony

Fulda Cup se blíží k polovině sezony

Jak se vyvíjí virtuální šampionát?

Zimní pauza je pro závodníky leckdy dlouhá, díky premiérovému ročníku virtuálního Fulda Cupu se ale může loňský šampion Evropského poháru cestovních vozů udržovat ve skvělé závodní kondici.

Po závodech v Marrákeši a na trati Paula Riccarda přišel na řadu třetí podnik na Hungaroringu, kde se hvězda šampionátu radovala z prvního vítězství. O něj ale v této sérii primárně nejde. "Jako patron šampionátu jedu mimo pořadí, a tak o žádné body nejde. Na Hungaroringu se zkrátka všechno sešlo, v závodech jsem se vyhnul kolizím a poprvé vyhrál. Fulda Cup však beru především jako skvělou příležitost potkat se s vynikajícími virtuálními piloty a připravi se na další sezónu. Úroveň jezdců je špičková, ostatně kvalifikace, kdy prvních 15, 20 jezdců jede v rozmezí 2 desetin sekundy, ukazuje na mimořádnou kvalitu startovního pole," říká Petr Fulín.

Fanoušci se na průběh dvojice maďarských závodů mohou podívat v tomto videu, veškeré informace pro zájemce jsou k nalezení na serveru SimRace.cz, s jehož pomocí se celou akci podařilo domluvit. Závodí se s vozy BMW 320 TC v poslední specifikaci a všechna auta nesou polep, s nímž Petr Fulín získal v loňském roce titul evropského šampiona.

Čtvrtý, prostřední závodní večer Fulda Cupu je naplánován na 21. února, závodit se bude na Slovakiaringu. "Jak jsem řekl, vyrovnanost startovního pole je neuvěřitelná a během 2 po sobě jdoucích závodů se člověk zpotí skoro stejně jako v reálu. Je to skvělý zážitek a všechny dosud váhající závodníky bych rád povzbudil, ať se nebojí a zkusí se projet s 'mým autem' na špičkových evropských tratích v rámci Fulda Cupu," zve všechny milovníky virtuálních závodů Petr Fulín.

Kalendář zbývajících závodů Fulda Cupu:

21.2. Slovakiaring
7.3. Salzburgring
21.3. Moscow Raceway
28.3. Spa