Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Petr Fulín odjíždí z Marrákeše s novou zkušeností a příslibem dalšího startu ve WTCC

Petr Fulín odjíždí z Marrákeše s novou zkušeností a příslibem dalšího startu ve WTCC

Český jezdec do závodu nakonec nenastoupil.

Český závodník, který na poslední chvíli dostal nabídku jet v kategorii TC2T, se během tréninků seznamoval s pro něj novou tratí a zmenšoval ztrátu na lídra kategorie. Na výkony, díky kterým byl v trénincích i kvalifikaci na druhém místě, nakonec ale Fulda nenavázal.

Ve druhém sobotním tréninku totiž jeho týmovému kolegovi Johnu Filippimu vypověděl službu motor a protože nový by se nestihl včas do Afriky dopravit, nabídl mu náš jezdec ten svůj: "John má v plánu odjet celou sezonu, každý bod je pro něj důležitý. Naopak pro mne Marrákeš znamená separátní, vlastně jen zážitkový podnik, rozhodování tak nebylo vůbec složité.“ Tým Campos Racing nenechal Fuldovo vstřícné gesto bez povšimnutí a na výraz uznání mu nabídl možnost startu na Slovakiaringu či Hungaroringu.

"Vypadá to jako obchod, ale věci se daly do souvislostí tak nějak samy. Každopádně svézt se na Slovakia Ringu i ve WTCC bude skvělé. Cestou do Maroka jsem si říkal, že je škoda, že nabídka nepřišla právě na slovenský podnik. A teď je tady a ke všemu mám zkušenost z Marrakéše, lépe to snad ani nešlo,“ hodnotí rozhodnutí Petr Fulín. Na českého závodníka tak čeká další start ve WTCC, do té doby jsou ale v plánu první závody Evropského poháru, který startuje už tento týden na trati Paula Ricarda nedaleko Marseille.