Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton: Mohl jsem být ještě rychlejší

Hamilton: Mohl jsem být ještě rychlejší

Brit porazil druhého Ricciarda o téměř šest desetin.

Lewis Hamilton poznamenal, že mohl být ještě rychlejší v kvalifikaci na Velkou cenu Číny, ve které si suverénním způsobem zajistil svou 34. pole position kariéry, čímž překonal Jima Clarka a stal se v tomto ohledu nejúspěšnějším britským pilotem Formule 1.

Mistr světa z roku 2008 porazil v závěrečné části mokré kvalifikace na okruhu v Šanghaji druhého Daniela Ricciarda z Red Bullu o téměř šest desetin sekundy. Svého týmového kolegu z Mercedesu přitom překonal o více než 1,2 sekundy.

Němec však ve Q3 nezajel čisté kolo. Ve svém prvním pokusu chyboval a o kolo později se roztočil v poslední zatáčce. Hamilton nicméně i přesto řekl, že jeho nejlepší kolo mohlo být ještě rychlejší.

"Máme stejné vozy, takže mezi nimi opravdu není žádný rozdíl," řekl Hamilton.

"Myslím, že jsou tu možná drobné změny v nastavení, ovšem v tomto směru jsme na tom velmi podobně. Musíte se zeptat Nica, co se mu stalo, je ale zřejmé, že se roztočil.

Kdyby poskládal dohromady své nejlepší sektory, myslím, že by za mnou byl o takové tři až čtyři desetiny, nebyla by to velká ztráta, ovšem v kole, kterým jsem si zajistil pole position, jsem ztratil docela dost času, takže to mohlo být lepší."


Hamilton také řekl, že je "neuvěřitelné" porazit Clarka v počtu pole position získaných Britem.

"Rekordům příliš nevěnuji pozornost, cítím se ale požehnaný, že jsem měl příležitost pracovat se skvělými lidmi a mít tato dobrá auta, se kterými jsem byl schopen zajet taková kola, a obzvlášť s tímto týmem," řekl Hamilton, který je nyní v počtu získaných pole position na čtvrté pozici za Michaelem Schumacherem (68 pole position), Ayrtonem Sennou (65) a Sebastianem Vettelem (45).

"Jsem velmi, velmi hrdý na to, že jsem tady na čele mezi všemi významnými Brity. Je opravdu neuvěřitelné překonat rekord Jima Clarka. Jsem za to velmi vděčný."