Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Newey navrhne závodní jachtu

Newey navrhne závodní jachtu

Jeho cílem je vyhrát Pohár Ameriky.

Když se Adrian Newey rozhodl stáhnout z pozice technického ředitele Red Bull Racingu a věnovat se "jiným výzvám", hned první spekulace odhadovaly, že Neweyho nejvíce láká designování sportovních jachet. A tentokrát se nemýlily. Newey navrhne jachtu, se kterou se Ben Ainslie pokusí vyhrát prestižní Pohár Ameriky.

V oficiálním oznámení se píše: "Newey, jako součást Red Bull Advanced Technologies (RBAT), bude spolupracovat s Ben Ainslie Racing (BAR), aby mu skrz své zkušenosti se simulacemi a modelováním pomohl v různých oblastech jeho kampaně a aby se Pohár Ameriky vrátil domů do Británie."

Ben Ainslie dodal: "BAR je nadšený z nového partnerství s Red Bull Advanced Technologies. V této zemi máme jedinečnou pozici, chceme spojit to nejlepší z britského designérství a inženýrství, což RBAT dokonale ztělesňuje."

Newey ještě z pozice technického ředitele dohlíží na vývoj vozu RB11, ale před začátkem sezóny by se měl přesunout do role poradce. Nadále ho prý budeme vídat i na velkých cenách, ale už ne na všech a ani v továrně se nebude každý den věnovat týmu F1. Red Bull už dal vědět, že pozici technického ředitele nechá neobsazenou a Neweyho každodenní povinnosti rozdělí mezi několik zaměstnanců.