Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Zloději ukradli trofeje Red Bullu

Zloději ukradli trofeje Red Bullu

64 trofejí ukradli maskovaní zloději.

V noci z pátku na sobotu bylo ze sídla Red Bull Racingu v Milton Keynes odcizeno 64 trofejí. Odneslo si je šest maskovaných osob, které se svým stříbrným automobilem s náhonem na všechna čtyři kola projely hlavním vchodem do budovy. Když už byly uvnitř, krádež trofejí vystavených ve vstupní hale pro ně nebyla problémem. Kromě zmíněného vozu byl při krádeži použit i tmavomodrý mercedes a oba by měly mít zahraniční poznávací značky.

"Jsme zničeni," přiznal Christian Horner. "Bylo to závažné vloupání, při kterém pachatelé vjeli motorovým vozidlem přes náš přední vchod a ukradli přes 60 trofejí, které jsme sbírali celé roky a pořádně jsme se při tom nadřeli. Vloupání způsobilo značné škody a značně znepokojilo noční hlídače, kteří byli právě ve službě. Nejenže nám vzali věci, které jim nepatří, ale které reprezentují úsilí skupiny odhodlaných, tvrdě pracujících jednotlivců.

Jsme zmateni agresivní povahou tohoto vloupání. Nechápeme, proč by někdo chtěl krást naše trofeje. Pro tým jsou samozřejmě mimořádně cenné, reprezentují naši práci a odhodlání, které jsme potřebovali k získání každé z nich, ale jejich reálná hodnota je nízká. Pro lidi mimo náš tým nemají velkou hodnotu a navíc jsou mnohé z nich pouze repliky.

Tito lidé mají na svědomí, že od nynějška bude náš areál pravděpodobně méně přístupný veřejnosti, což samozřejmě není férové vůči stovkám fanoušků, kteří přicházejí každý rok navštěvovat naši továrnu a chtějí vidět naše trofeje a vůz Formule 1."

Horner také prosí veřejnost, aby policii pomohla jakoukoli informací o pachatelích. Ta se zřejmě nemá čeho chytit. "Nemáme žádný popis pachatelů. Víme jen, že to byli pravděpodobně muži a všichni měli tmavé oblečení,“ stojí v policejním prohlášení.