Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Räikkönen: Ferrari zapracovalo na slabých místech

Räikkönen: Ferrari zapracovalo na slabých místech

Fin má po prvním dni z vozu dobrý pocit.

Kimi Räikkönen včera v Jerezu odkroužil v novém voze Ferrari 92 kol a večer byl tedy právem spokojen. Nový vůz se jeví být vcelku spolehlivý a podle Fina se týmu podařilo zlepšit oblasti, ve kterých loňský F14-T nejvíc zaostával za konkurencí.

"Je vidět, že po náročné sezoně se týmu podařilo odvést opravdu dobrou práci," podělil se Räikkönen o první dojmy. "Byl to dobrý první den (první dva dny testoval S. Vettel) a v oblastech, které nám loni dělaly problémy, cítím velké zlepšení. Samozřejmě, je to jen první den a ani počasí nám nepřálo, část tratě zůstala po celý den vlhká. Myslím, že to šlo dobře, získali jsme slušné množství kilometrů a celému týmu patří dík za to, že se postaral o takto dobrý start. Byl to dobrý první den."

Maurizio Arrivabene byl během odhalení vozu SF15-T opatrný a za cíl Scuderie pro rok 2015 určil 2 vítězství. Räikkönen však odmítl uvažovat nad potenciálem nového vozu, na to je ještě příliš brzy.

"Ještě je brzy hovořit o výsledcích. Jak jsem již řekl, první dojmy jsou pozitivní a také Sebastian měl 2 dobré dny, takže to vypadá dobře. Beztak ale nemá smysl mluvit o vítězstvích. Uděláme vše, co bude v našich silách, a jsem si jistý, že pokud budeme pracovat jako tým a pořádně makat na vývoji vozu, přijdou i dobré výsledky. Ale určitě jdeme správným směrem.

V Maranellu nenastala změna pouze v kanceláři šéfa týmu, ale i na jiných důležitých vedoucích pozicích a 35letý závodník, který už s Ferrari získal mistrovský titul v roce 2007, je s novou podobou a fungováním týmu spokojen.

"Uvnitř týmu je pozitivní atmosféra. Proběhlo několik změn, ale byly k tomu dobré důvody. Doufejme, že nás čeká dobrý rok s dobrými výsledky. Pak by všechno šlo ještě lépe."