Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Räikkönen: "Na novou smlouvu vůbec nemyslím"

Räikkönen: "Na novou smlouvu vůbec nemyslím"

Nejprve výsledky, pak diskuse o příští sezóně.

Kimi Räikkönen během minulého roku zaujal prohlášením, že jeho smlouva vyprší na konci roku 2015 a nemyslí si, že se s Ferrari dohodne na další. To však bylo uprostřed sezóny plné zklamání a dnes již 35 letý pilot podpis dalšího kontraktu nevylučuje.

"Ve smlouvě je opce a je na mně a na týmu, abychom naplnili letošní očekávání. Pokud to nepůjde dobře a nepodepíšu novou smlouvu, tak prostě nepodepíšu. Svět se proto nezboří," řekl Fin. "Naším cílem je, aby to šlo dobře. Máme dobré šance, a pokud budou všichni šťastní, tak to určitě bude dobré. Nedělám si s tím starosti. Vůbec na to nemyslím. Odpovědi přijdou až za nějaký čas."

Scuderia Ferrari má za sebou velmi pozitivní začátek předsezónních testů a Räikkönen se ve voze střídal s novým týmovým kolegou, Sebastianem Vettelem. Čtyřnásobný mistr světa je prý z jezdců F1 jediný, kterého Räikkönen považuje za skutečného přítele. V Maranellu by ho tak mohla udržet i přátelštější atmosféra.

"Dobře spolu vycházíme, takže můžeme týmu společným úsilím pomoct vpřed. Na závodní dráze z nás samozřejmě budou soupeři, ale jsem si jistý, že zažijeme také spoustu zábavy. Již nyní je v týmu dobrá atmosféra a snad se nám podaří získat i pár dobrých výsledků. To by nám jistě také pomohlo."