Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Force India možná nestihne ani poslední test

Force India možná nestihne ani poslední test

Bude VJM08 vůbec připraveno na GP Austrálie?

Bob Fernley předstoupil před novináře s dalšími špatnými zprávami. Po zrušení účasti v Jerezu a zprávě, že nový vůz nebude připraven ani v době konání druhé série testů, je už nejisté i nasazení nového vozu do poslední série testů. Ta začne 26. února a skončí 1. března, jen pár dní předtím, než budou muset týmy poslat vozy na cestu do australského Melbourne.

"Pro mě je otázkou pouze to, jak velké části třetího testu se budeme moci zúčastnit," řekl Fernley BBC poté, co se objevily pochybnosti o jejich účasti ve Velké ceně Austrálie.

"Je už jisté, že nedokážeme stihnout druhý test, i když plánujeme nasadit alespoň vůz z roku 2014 a trochu se věnovat jezdcům a pneumatikám. Doufám, že budeme moct třetí test začít s vozem pro sezónu 2015, ale musíme z něj vytěžit tolik, kolik se bude dát."

Fernley odmítá spekulace o velmi špatné finanční situaci Force Indie, která měla být i hlavním motivem k zablokování výjimky pro Marussii. Primárním důvodem zpoždění má být dlouhé čekání na podpis smlouvy s Toyotou, která jim nyní pronajímá svůj větrný tunel v Kolíně nad Rýnem. Dalším důvodem má být právě kolaps Marussie a Caterhamu, což byla velká rána i pro jejich společné dodavatele. Force India byla zvyklá splácet faktury později, ale to jí teď dodavatelé nemůžou dovolit, jelikož sami mají problémy s cash flow.