Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Kopírování Mercedesu by nebyla vítězná cesta

Kopírování Mercedesu by nebyla vítězná cesta

Alonso obhajuje inovativní postup McLarenu a Hondy.

McLaren letos obnovil partnerství s Hondou, ale sezóna zatím vůbec neprobíhá podle představ fanoušků britského týmu. Mnohé překvapilo, že se Honda nepokusila napodobit pohonnou jednotku Mercedesu, se kterou McLaren jezdil loni, a s níž jeho tovární tým vyhrál 16 z 19 velkých cen. Fernando Alonso se první velké ceny sezóny nezúčastnil kvůli nehodě, kterou měl během předsezónních testů, a v Malajsii jeho monopost zvládl jen 20 kol, ale přesto postup svého týmu hájí. Kopírování Mercedesu není cesta k vítězstvím.

"Začínáme daleko za ostatními a máme před sebou dlouhou cestu, ale tým má mou plnou důvěru," řekl španělský jezdec během rozhovoru pro ESPN. "V McLarenu máme tým velmi talentovaných inženýrů, vidíme pokrok uvnitř McLarenu a viděli jsme progres dosažený během posledních týdnů. K poražení Mercedesu potřebujete něco speciálního. Nemůžete je kopírovat nebo následovat, protože pak zůstanete za nimi."

Dvojnásobný mistr světa se tedy vyzbrojil trpělivostí, především vůči Hondě, která se do F1 vrátila po šestileté přestávce.

"Zabere to nějaký čas, ale společně rosteme a v týmu je teď hodně mladých lidí a mnoho Japonců, kteří dělají své první kroky ve světě Formule 1. Díváme se pár měsíců dopředu, kdy už budeme bodovat a získáme pódium nebo tak něco. Tehdy budeme moci lidem říct, že to byla vzrušující cesta a že jsme to dokázali společně."